Meidenvoetbal bij SVO DCS-OBW

Waar meiden/vrouwen voetbal gelijkwaardig is aan jongens/mannen voetbal!
Vaak is meiden- vrouwenvoetbal een ondergeschoven kindje bij een vereniging. Op zondag zie je dan het vrouwen 1 team op veld 4 spelen. Binnen de SVO is er alleen maar aandacht voor de meiden/vrouwen. Ook deze teams spelen bij de verenigingen op het eerste veld.

Voetballen met, en tegen leeftijdsgenoten.
Wij hebben in elke leeftijdscategorie een vertegenwoordigend team. Jij kunt dus altijd met je eigen leeftijdsgenoten spelen.

Waar prestatie en plezier samengaan.
Teams worden op niveau ingedeeld. Dit draagt bij aan het stimuleren van de prestatiedrang maar zeker ook in het plezier. Voetballen met en tegen gelijkwaardige speelsters, zorgt voor meer spelvreugde.

Goed begeleidend kader.
Elk team heeft minimaal twee begeleiders. Wij stimuleren de door ontwikkeling van ons kader en bieden dan ook cursussen en opleidingen aan. Ons teamkader wordt op de achtergrond ondersteund door een technische commissie die zich volledig focust op het meiden/vrouwen voetbal.

Waar jij het maximale uit jezelf kunt halen.
Door een goed kader wordt ontwikkeling van de speelster gestimuleerd. Ook proberen wij met onze selectieteams het hoogste haalbare niveau te spelen, zodat de weerstand voor de speelsters optimaal is. Naast goede trainingen door een vakkundig kader bieden wij vanaf 2020-2021 ook workshops en clinics aan onze speelsters aan. Die op vrijwillige basis te volgen zijn. Denk hierbij aan; spitsentraining en gasttrainingen van toptrainers.

 

Meidenvoetbal bij SVO DCS-OBW

In 2019 is de samenwerking op het gebied van meidenvoetbal tussen de verenigingen DCS en OBW ontstaan, zodat elk meisje/vrouw op haar eigen niveau en met leeftijdsgenoten kan voetballen.

Meidenvoetbal is een van de snelst groeiende sporten van Nederland maar toch zien we dat bij veel clubs niet alle leeftijdscategorieën vertegenwoordigd zijn, met als gevolg dat sommige meiden noodgedwongen bij een te hogere leeftijdscategorie moeten spelen of zelfs stoppen.

Om dit te voorkomen hebben de twee verenigingen; s.v. DCS en s.v. OBW, de handen in een geslagen en is de SVO ontstaan. Een samenwerking waarbij de speelsters voetballen onder de vlag van de SVO, maar lid blijven van hun eigen vereniging.

De SVO opereert in veel aspecten zelfstandig:
• Het heeft eigen clubkleuren, logo en bijbehorende kledinglijn.
• Het heeft een eigen bestuur bestaande vertegenwoordigers van beide verenigingen.
• Het heeft een eigen technische commissie, die zich alleen maar bezig houdt met meiden- en vrouwenvoetbal.
• Organiseert zelf activiteiten voor de leden.

We zijn echter wel aan de twee clubs verbonden en dat zal altijd zo blijven.
• De leden worden lid bij één van de twee verenigingen en niet bij de SVO.
• De trainingen en wedstrijden vinden plaats bij beide verenigingen.
• De SVO heeft op bestuurlijk niveau verantwoording af te leggen richting de beide besturen van de verenigingen.

Al met al een geweldige samenwerking tussen twee van oudsher gezonde rivalen, met als doel het meiden- en vrouwenvoetbal optimaal te kunnen organiseren, zodat spelvreugde, ontwikkeling, prestatie en uiteindelijk een leven lang bewegen wordt geoptimaliseerd.

Aanmelden en extra informatie
Heb jij als speelster interesse om bij SVO DCS-OBW te komen voetballen en wil je extra informatie of wellicht een keer een proeftraining meedoen? Of bent u als ouder geïnteresseerd en hebt u vragen over het voetballen binnen de SVO of het uitvoeren van vrijwilligerswerk?
Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.